pirmadienis, sausio 31, 2011

Šeši mėnesiukai

Matas sako, kad Dovio vardo reikšmė turėtų būti graužikas. Jis viską kiša į burnytę. Sėdžiu prie stalo pasisodinusi mažylį ant kelių, jis čiumpa staltiesę ir kiša ją į burnytę. Atėmiau staltiesę ir pasukau jį į kitą pusę. Tuomet Dovis pasilenkė prie kėdės ir graužė kėdę. Visas žvitrių akių darbas dabar surasti, ką būtų galima pagraužti. Paieškos kiek lengvesnės dėl aktyvesnio judėjimo. Dabar Dovis lengvai apsiverčia ant pilvo, o tuomet stumiasi kojytėmis ir rankytėmis, sukasi aplinkui arba juda į priekį. Anksčiau nemėgęs gulėjimo ant pilvo, dabar vis ilgiau išguli, nes nebėra ant ko pykti, pats gi apsiverčia:) O kai neranda ką graužti, gulėdamas ant nugaros susikelia kojas ir nusičiupęs pagraužia kojų nykščius. Supykęs barasi "ba ba ba" ir labai mėgsta pūsti burnyte orą. Sakau, kad šitas vaikas žvakutę ant pirmo torto užpūsti mokės. Pradėjo ragauti obuolio ir banano. Kol kas puikiai tinka. Bulvė liko nesuprasta ir nepriimta, o štai grūdų košę Doviui valgyti sekasi beveik taip pat gerai, kaip obuolius ir bananus. Tik turime būtinai turėti po šaukštą ir aš, ir Dovytis. Štai tokį pelėdžiuką augina mūsų meilė:)


šeštadienis, sausio 29, 2011

Kvepiantys Medos plaukai

Emiliukas darželyje turi draugę Medą. Pernai labai norėjo ją pakviesti į gimtadienį, bet susirgo ir nepavyko susisiekti su Medos tėveliais. Simpatija Medai išliko iki šiol.

Šiandien Emiliukas man sako: "Medos plaukai labai skaniai kvepia. Ji pasakė, kad jos plaukai kvepia, aš pauosčiau, tikrai kvepia. Mes su ja žaidžiame brolį ir sesę. Vaidotas irgi nori su Meda žaisti, bet aš jo nekęsiu, jei jis įsimylės Medą. Nes Meda patinka man."