penktadienis, liepos 29, 2011

Doviuko pirmasis gimtadienis

Didelis įvykis mažam žmogeliui. Pirmus metukus Dovis pasitiko jau vaikščiodamas (pirmus savarankiškus žingsnius žengė liepos 9-tą), su šešiais dantukais, bučkių dalinimu ir begaliniu smalsumu.

Vasarą gimusiam mažyliui pirmą šventę rengėme lauke prie ežero. Diena iki pietų buvo puiki, o susirinkus svečiams ir kiek pasimaudžius dangus pradėjo tamsėti ir pasipylė lietutis. Visi vieningai nutarė, kad jis atneš mažyliui turtingus metus! Torto valgymą perkėlėme į šalia ežero esantį draugų tėvų sodo namelį. 
Doviukas gavo dovanų daug žaisliukų, su kuriais mielai žaidžia. 
Taigi, ką žaidžia mūsų vienerių metų vaikutis - varto knygutes, dėlioja indelius vieną į kitą, ant pagaliuko užmauna ratukus, su pagalba moka pataikyti skirtingas formeles į joms skirtas landas kube, spaudo mygtukus ant elektroninės knygutės ir klausosi garsų, moka išsukti kaladėles - varžtukus, groja su mediniais instrumentais, stumdo mašinytę. Daug!!! Kartais taip užsižaidžia, kad vienas gali praleisti žaislų apsuptyje iki pusės valandos. Tiesa yra labai svarbi sąlyga - mažutis turi būti sotus. Pavalgo ir keliauja žaisti.