antradienis, spalio 03, 2006

Emilis ir jūra.

Man labai patinka vanduo, šiltas ir ramus. Dažnai sapnuoju kaip neriu į vandenį, taip lengva ir gera, taip atpalaiduojančiai ramu. Įneriu ir vėl plaukiu paviršiumi, darau tai visą sapną ir nepavargstu (nors jei atvirai, realybėje galėčiau nuplaukti tik kelis metrus). Turbūt tas jausmas grįžta iš prisiminimų, iš gero gyvenimo mamos pilve.
Mūsų lialiai manau taip pat prisimena ramų ir šiltą teliuškavimą mamos pilvelyje. Turbūt dėl to jie paprastai mėgsta plaukioti. O čia jau rimta užduotis tėvams. Vieni skaito daug literatūros apie vaiko vystymąsi ir lavinimą, kiti lanko specialius kursus, treti skaito "supermamas" ar renkasi į "mamyčių susibūrimus". Mes su tėčiu esame tie antrieji, papildyti patirtimi, įgyta auginant pirmagimį Matą.

Emilio jūra - pilnai vandens pripilta vonia ir baseinas kartą per savaitę. Čia Emilis daro įvairius pratimus: plaukia ant pilvo ir nugaros, atsispiria kojomis į sienelę, linguoja į šonus, bando eiti ir pan. Man atrodo tai svarbu mano vaikeliui, todėl visai nejaučiu nugaros skausmo tampydama jį pirmyn ir atgal po netikėtai smarkiai išdidėjusį "mamos pilvelį".

Komentarų nėra: