penktadienis, sausio 19, 2007

Kelionė į Londoną

Šiais metais nusprendėme Kalėdas ir Naujųjų sutikimą praleisti Londone, pas draugus. Vaikštinėjome po parkus, muziejus, stebėjome fejerverkus Naujųjų naktį. Manau, kad kelionės lavina vaikus. Gal jie nieko ir neatsimena, arba atsimena tik iš nuotraukų, tačiau aplinkos pokytis mano manymu juos tobulina. Su Matu iš kelionių anksčiau parsivešdavome ką nors naujo, pavyzdžiui puikiai tariamą "r" raidę, ištartą pamačius kupranugarius. Dabar atėjo eilė mažajam Emiliui.


Emilis pirmą kartą skrido lėktuvu. Ir jam nepatiko. Tiek kylant, tiek leidžiantis mažylis buvo labai nelaimingas. Tačiau Londone elgėsi labai gražiai. Visos kelionės metu sakiau, Emiliuk, arba išaugink dantį, arba pradėk sakyti "mama", "tete" ir pan. Bet nieko... Kai grįžome, pastebėjome koks Emilis pasikeitęs, koks jis suaugęs, kaip laisvai vaikšto įsikibęs. Pirmą dieną tėvelis grįžo iš darbo, o Emilis priebalses jam taria pirštukus į burną susikišęs. Tėtis sako, Emiliukai, reikia su liežuviu, o ne pirštų pagalba priebalses tarti. Kitą vakarą Emilis tėvelį pasitiko čiauškėdamas: tete, baba, diadia. Matai, sako tėtis, suprato:)













Kalėdos

Daugelis nemėgsta Kalėdinių papuošimų ar akcijų parduotuvėse porą mėnesių prieš šią šventę. Sako per anksti. O man visai patinka. Tas niurus oras, ypač šiemetinė žiema, trumpėjančios dienos, truputi nušvinta sužibėjus vitrinoms.


Tai pirmosios Emilio Kalėdos. Brolis vadovavo visam eglės puošimui namie. Bet didelio įspūdžio Emiliui nei eglė, nei Kalėdinės dovanos nepadarė. Gal dėl to, kad šiuo metu Emilis aktyviame judėjime ir tiek daug reikia nueiti, ir tiek daug ką pamatyti, kad nėra laiko sustoti vienoje vietoje ir žiūrėti į eglę ar dovanas po ja:)

pirmadienis, sausio 15, 2007

Muzika

Kai Emilis buvo pilve, aš klausydavausi A.Mamontovo dainų. Buvau nuvedusi Emilį, kai laukiausi aštuntą mėnesį, į jo koncertą. Mums abiems patiko:)

Nuo penkių mėnesių Emilis lanko muzikos pamokas. Pradžioje buvo sunku, nes reikėdavo apžiūrinėti kitus vaikus ir daiktus, o muzikavimas likdavo fone. Tačiau mano vaikas užaugo ir negaliu atsistebėti kaip jau keletą mėnesių jis daro muzikinius pratimukus, leidžia jam padėti pajausti ritmą, reaguoja į mokytojos pamokymus. Labai smagu.