penktadienis, gruodžio 19, 2008

Emilio Šv. Kalėdos

Geri vaikai per Šv. Kalėdas gauna tas dovanas, kurių paprašo laiškuose Kalėdų senelio. Geros mamytės gauna netikėtai mielas dovanas, o geri tėveliai paprastai praktiškas dovanas:) Dar visi be išimties gauna labai daug saldainių. O visi namai kvepia eglėmis ir mandarinais. Ir visi žmonės šypsosi ir lanko savo artimuosius ir draugus. Raskite jūs dar bent vieną tokį mielą ir šiltą laiką metuose...

Emilis šiemet šventė pirmąsias Kalėdas darželyje. Mano Emiliukas toks tylutis visada buvo, nedrąsus. Bet šventėje mane taip nustebino, kad likau sužavėta savo vaikučiu. Pirmiausiai, kai reikėjo vaikams išsirikiuoti į eilę, tik keli vaikučiai atsiplėšė nuo mamyčių ir tvarkingai stovėjo eilėje. Tarp jų buvo ir mano mažylis. Po to visų dainelių ir žaidimėlių metu rodė visus reikiamus judesius. O kai keletas vaikučių pradėjo sakyti eilėraštukus, buvau labai nustebusi, kad ir mano Emilis siekia mikrofono ir sakys eilėraštį. Ir pasakė, labai gražiai rodydamas nosyte sake "laudonuoja", o auklėtojai tyliai šnibždant Emiliukui į ausį eilėraščio žodžius, per mikrofoną girdėjosi tokie mieli mano žmogiuko garseliai, o tiksliau žodžių galūnės "iaai", "uiii" ir pan. Kaip cypsiuko paukščiuko. Visiems buvo labai smagu:)

šeštadienis, gruodžio 13, 2008

Pasiruošimas Kalėdoms

Jau trečiąsias Šv. Kalėdas švęsime keturiese, kartu su mūsų Emiliuku. Šiemet kalėdinės eglutės papuošime vadovavo jau dviese - mažieji broliai. Abu vaikučiai galvojo kur kabinti pernai mūsų pačių pasigamintus žaisliukus. Mūsų eglutė labai šilta ir jauki, mūsų eglutė visa mūsų:)

Kai pirmą kartą Emilis pamatė parduotuvėje papuoštą eglutę, akytės tik sužibėjo ir pasakė "buziu" ("gražu"). Ir po to kiek tik matė mieste eglučių nuolat kartodavo kaip jam gražu. Kai pasakiau, kad važiuosime pirkti eglutės, džiaugsmui nebuvo ribų. Tai jau trečios Emiliuko Kalėdos, bet pirmosios, kai vaikutis taip jomis džiaugiasi:)

ketvirtadienis, gruodžio 11, 2008

Pagaliau turime čiauškutį


Emiliukas pramušo ledus ir prakalbo. Taip ir laukiu pirmų dainelių ir eilėraštukų. Sakinius mūsų vaikutis jau dėlioja:)

Emilis kartoja viską, ką tik išgirsta; kai brolis ką nors žaidžia kalbėdamas, girdžiu Emiliuko balso aidą, bandantį pakartoti žodžius. Keletas emiliuko žodžių: boliutis – obuoliukas, banelialia – balerina, Milytis – Emilis, Mitia – Vika, masite – močiutė, buziu – gražu. Labai aiškiai taria Matas, o dar aiškiau Matas niu niu niu:) Emiliukas kol kas nemoka raidyčių „k“ ir „g“. Todėl visi mažybiniai žodeliai baigiasi galūne „tis“.