pirmadienis, rugsėjo 26, 2011

Emiliuko puseserė ir ...

Tėtis mėgsta pakalbėti su Emiliuku mašinoje, kol abu važiuoja namo iš darželio. Vakar grįžo tėtis ir papasakojo Emilio pasisakymą apie giminaičius. 
"Vika yra mano puseserė, o Mantas yra mano puseseris".

Emiliukas su savo pusesere Lauryna
Lenktyninkas Dovis, pirmųjų vasaros dienų svarbus įvykis

Mūsų vyresnieji berniukai nė vienas negalėjo dalyvauti kūdykių lenktynėse. Abu jau puikiai vaikščiojo, kai rengiamos šios linksmos mažųjų ropliukų lenktynės. O pagrindinė taisyklė dalyviams - nevaikščioti, o ropoti.

Labai apsidžiaugėme, kad mūsų mažasis Doviukas kaip tik tinkamo amžiaus ropinėti. Galvjojome, kuo viliosime mažylį prie finišo. Dieną prieš Doviukas nusičiupo mano raktus ir jam labai patiko. Taigi pasiruošėme raktus. Ir be abejo visa technika labai svarbi, taigi sugalvojau padėti įjungtą video kamerą, kuri turėjo nufilmuoti priropojantį mažylį ir jį sudominti. Artėjant lenktynėms Dovytis užmigo ir teko jį pažadinti. Vaikutis buvo labai ramus ir užsisvajojęs (žr. nuotrauką:). Kai atėjo lemiamas momentas, tėtis pasodino Dovį prie starto linijos, o aš pradėjau jį raginti ateiti prie manęs, stovinčios ties finišu. Doviukui vaizdas atrodė tiesiog juokingas - stovi mama, mojuoja raktais, skambina, rodo kamerą, šalia Emilis šaukia ir kviečia "Dovyti, Dovyti".  Mūsų mažasis lenktyninkas ramiai ir labai plačiai besišypsodamas prasėdėjo visą lenktynių laiką prie starto linijos, taip ir nepajudėjo:)

pirmadienis, rugsėjo 12, 2011

Mamam

Šiandien tėtis džiaugėsi, kad Dovis turi atsakymus į visus jo pateiktus klausimus. Žinoma, atsakymų dar nesuprantame, bet atsakinėja labai noriai, su daug skirtingų garsų ir intonacijų.

Dažniausiai paprašyti, ko nori, Doviui žodžių nereikia. Štai šiandien pamatė, kaip Matas geria sultis, priėjo, pakėlė rankytes ir sako "aaa". Visiems aišku, kad nori gerti. Vienintelis žodis, kuris turi savo reikšmę yra "mamam", kas reiškia valgyti. Per pietus sėdi Dovis savo kėdutėje ir užsisvajojęs nevalgo. Sakau, Dovyti, reikia daryti "mamam", norėdama paskatinti jį valgyti. O jis žiūri į mane, ir sako "mamam, mamam". 

ketvirtadienis, rugsėjo 01, 2011

Rugsėjo pirmoji

Šiemet Matą išleidome į ketvirtą klasę. Didelis galvos skausmas, į kokią mokyklą kitais metais leisti savo gudrutį vaiką. Matas sako, kad turbūt mokysis namuose:)