penktadienis, lapkričio 13, 2009

Kodėl Pupa neturi uodegos?

Emilio galvytėje daugybė klausimų. Vienas, kuris būna paklaustas kas vakarą yra "Ar eisiu rytoj į darželį?" Nes labai jau nesinori į tą darželį eiti...

Šiandien prieš miegelį skaitėme pasaką. Kas vakarą skaitome, kitaip ir nebeįsivaizduoju vakarų. Vartėme knygelę, kurios viename puslapyje buvo triuškiukai sode, kaime ar darže, o šalia puslapyje išvardintos daržoves, vaisiai. Emilis mėgsta viename puslapyje nupieštus daiktus ieškoti paveikslėlyje su triušiais. Taigi, vienoje pusėje buvo ant saulėgrąžos nutūpusi bitė. Emilis ieškojo atitikmens kitame puslapyje ir niekaip nerado. Tuomet paprašė manęs padėti. Sakau, gi va, bitės, nupieštos. O jis rodo į saulėgrąžą ir sako, o kur šitas blynas.
Kai perskaitėm knygutę, Emilis niekaip negalėjo užmigti, vartėsi, vartėsi ir sako, o kodėl Pupa neturi uodegos? Tuomet surinko visus pliušinius žaisliukus, sužiūrėjo, kurie su uodegomis ir nusprendė, kad Pupa panašiausia į bezdžionę ir turėtų turėti uodegą. Po to pasakė, kad reikia miegoti, man davė stirnytę, o pats apsikabino bezdžionę su Pupa ir užmigo. Turbūt išsiaiškino viską, kas rūpėjo:)



Komentarų nėra: