antradienis, sausio 17, 2012

Kalėdos 2011


Kalėdinis šurmulys taip įsuka į blizgių švenčių, dovanų pirkimo, susitikimo su draugais ir artimaisiais šurmulį, kad pirma sausio savaitė atrodo tokia tuščia ir prabėga kaip viena diena. Šias Kalėdas buvo ir pirmasis Doviuko koncertas su Yamaha muzikos mokyklėle. Mažius buvo šaltukas. Pasirodyme pagrindinis vaidmuo atiteko mamytėms, o vaikučiai tik linksmai mosikavo kojytėm ant mamų rankų ir graužė kumščius. Mano Dovis atrodė, kaip lėlytė tokiomis medžiaginėmis tabaluojančiomis kojytėmis:) 
Emilis darželyje padeklamavo vieną ilgiausių eilaraščių, Matas Kalėdų senelį su klase sutiko lietuviškame indėnų kaimelyje, pasivėžinime su haskiais. Aplankėme bočių Mažeikiuose, kaimo močiutę ir sesę (taip mūsų berniukai vadina mano sesutę). Antrą Kalėdų dieną prisikirtome skaniausių Vilniaus senelio gamintų salotų. Puikiausios šventės, kurios atrodo vis didesnės ir smagesnės šeimoje daugėjant vaikams:) 

Šiemet Kalėdų senelis buvo itin dosnus. Įdomiausios knygos iš mano darbelio Kalėdų senio (netikėčiausios dovanos), pas močiutę kaime Kalėdų rytą rastas džiugiai ir šiltai nuteikęs maišas dovanų, po to sesės mielos dovanos. O grįžus namo po egle vaikai rado dovanas, kurias buvo surašę laiške Kalėdų seneliui. Didžiausia dėžė laukė Dovyčio, tad visi nekantriai ją išpakavę radome... virtuvėlę:) Tą vakarą sunkiai nuvedžiau Dovi miegoti, nes stovėjo prie virtuvėlės ir gamino, gamino... Dabar vis verda mums "arbatą", kurią visi iš eilės "geriame" ir sakome, kaip skanu, arba pagamina kokį skanėstą ir jį visi turime ragauti tiesiai iš puodo:) Visi labai džiaugėmės dovanomis ir gautu dėmesiu iš savo šeimos narių. Puikiausios šventės, juk sakiau:)


Komentarų nėra: